Identificació i Desenvolupament de Talent Innovador en la comarca de La Safor i Elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament territorial basada en el diagnòstic del territori (2a edició)

Descripció

El projecte es va materialitzar  al Dispositiu Digital d’Accés a l’Ocupació- DAO Safor. El seu objectiu era afavorir l’accés al treball, a partir de la combinació de metodologies que posaven el punt de mira en la captació del talent, el seu desenvolupament i la seua connexió amb l’empresa, al mateix temps que es va treballar el compromís d’aquesta en els processos de formació i inserció laboral, la millora de la qualitat de l’ocupació i la digitalització.

 

Descripció de les propostes d’actuació

El projecte ha tingut diversos tipus d'actuacions, una principal (DAO SAFOR) i altres complementàries que són (Tallers i webinars de formació).

La primera d'elles, es denomina Dispositiu Digital d'Accés a l'Ocupació (DAO SAFOR).

Aquest dispositiu vol experimentar una bateria d'actuacions, desenrotllades en l'espai digital que aplicades a distintes realitats, ajuden a desenvolupar una demanda de treball més ajustada als nous requeriments del mercat, fortament influenciats per les tecnologies digitals.

El DAO SAFOR com l'hem denominat és un programa intensiu i personalitzat, orientat a afavorir l'ocupabilitat de les persones aturades de la Comarca de La Safor. Ha consistit en una bateria d'actuacions, que combina la formació, en matèries que són clau hui dia per a aconseguir i/o millorar l'ocupabilitat en el mercat laboral, amb l'ús de metodologies i eines innovadores utilitzades en els processos de selecció de personal actuals i que permeten posar en valor les competències i l'experiència de la persona candidata davant l'empresa. Com element diferencial d'aquest procés, cal destacar la implicació de l'empresa en la formació des del primer minut.

El programa s'ha plantejat en forma de dispositiu, amb actuacions de diferent naturalesa que són executades per agents públics i privats, professionals i empreses de la Safor que s'impliquen en el mateix per a contribuir en la dinamització del mercat de treball. 

 

Promou:
Membres
del Pacte: