Primera reunió del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, “La Safor Empren”

18 Dic 2023

El passat 15 de desembre, es reuniren per primera vegada els membres de la comissió de seguiment del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, “la Safor Empren” a Urbalab Gandia.

Els Pactes Territorials són instruments que naixen amb l’objectiu de  garantir un creixement d’ocupació de qualitat i un desenvolupament local sostenible a través de la concertació territorial.

Este pacte es crea a l’empar del Decret 235/2022, de 30 de desembre, del Consell, pel qual es regulen l’adopció i el reconeixement dels pactes territorials per l’ocupació i desenvolupament local participatiu i sostenible de la Comunitat Valenciana. 

Ve a substituir l’Acord Territorial de la comarca de la Safor, ferramenta amb la que es va començar a treballar en 2016 en la que ja es van integrar tots els municipis de la comarca de la Safor, juntament amb les entitats empresarials i sindicals més representatives del territori.

Els integrants del nou Pacte, són  la Mancomunitat de Municipis de la Safor, CEV, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA

En esta primera reunió, a més de constituir-se la Comissió de seguiment, es va presentar el projecte que s’està desenvolupant a dia de hui i fins al 31 de desembre de 2024 «Connecta Talent», s’explicaren els resultats obtinguts en 2023 i la planificació d’activitats previstes per a 2024. 

L’objectiu del projecte actual és crear les condicions necessàries per a consolidar un ecosistema sòlid, inclusiu, sostenible i competitiu en el qual s’utilitzen els recursos territorials de la Comarca de la Safor per fer aflorar el talent tecnològic i innovador. Els treballs s’estructuren mitjançant  Dispositius d’Accés al Talent, que són models de treball sistematitzats però flexibles centrats en la formació de competències que ajuden a captar, desenvolupar i retindre talent a la comarca.

Promou:
Membres
del Pacte: