I Hackathon tecnològic, La Safor Emprén

26 Feb 2024

El Pacte Territorial de la comarca, La Safor Emprén, organitza un Hackathon que unirà a centres formatius i empreses. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 7 de març de 2024, i contarà amb la participació activa d’estudiants de Noves Tecnologies de dos IES de la comarca, els quals col·laboraran amb tres empreses, també comarcals: Nuevas Técnicas del Gas, S.L. (NTGAS), Omsuntech S.L. i Don Hierro.

Els estudiants, procedents dels cicles formatius superiors d’Informàtica i Comunicacions dels centres educatius IES María Enríquez, de Gandia i l’IES Jaume II El Just, de Tavernes de la Valldigna, abordaran durant la seua participació en el Hackathon la formació i el treball pràctic per tal de  trobar solucions innovadores als reptes tecnològics proposats per les empreses col·laboradores.

Previ a la realització de l’esdeveniment, l’equip tècnic del Pacte Territorial es desplaçarà als diferents centres formatius per impartir una formació teòrico-pràctica de caràcter preparatori amb la finalitat de reforçar les competències de l’alumnat en temàtiques associades a la resolució dels reptes als quals hauran d’enfrontar-se, com ara, Comunicació efectiva, Design Thinking, Presentacions o Treball en equip, entre altres, a més de conèixer exemples i casos reals. 

El jurat, estarà compost per experts de la indústria, membres del Pacte territorial i representants de les empreses col·laboradores, utilitzarà una rúbrica detallada per avaluar els projectes en funció dels criteris establerts com originalitat, execució tècnica, claredat en l’exposició i col·laboració eficient. S’espera que la qualitat de les presentacions deixe clar que els estudiants no només abordaran els reptes, sinó que també superaran les expectatives.

L’esdeveniment culminarà amb la presentació dels diferents reptes per part dels grups i una entrega de premis, on es reconeixerà l’esforç i la creativitat dels participants. Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: