Formació Tècnica en competències per al desenvolupament professional

31 Ene 2024

Dins del marc d’actuació del Pacte Territorial de la Comarca de la Safor, La Safor Emprén i a través del projecte Connecta Talent s’està duent a terme una línia de treball orientada a la sensibilització i formació de competències per al desenvolupament professional en l’entorn laboral. 

Per a això, una de les accions principals està sent el desenvolupament de diferents programes DAT (Dispositiu d’Accés al Talent) d’ocupabilidad en centres de formació. 

Durant el mes de gener, alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Administració de l’IES Tirant lo Blanc, van rebre esta acció formativa al llarg de tres sessions de treball on algunes de les píndoles impartides han estat relacionades amb la millora del currículum, funcionament de portals d’ocupació, competències, comunicació i elevator pitch. Tot això mitjançant l’ús de dinàmiques ludificades sobre els diferents processos de selecció. 

Conscients de la importància de les competències per a millorar l’ocupabilitat, es va dissenyar una part del programa especialment dirigit a conéixer quines són les competències laborals del segle XXI i quins són necessàries per a les diferents ocupacions a les que podran accedir en finalitzar el seu cicle de formació. 

Van participar un total de 33 alumnes, els qui a més, van realitzar un exercici d’autoconeixement que els va permetre conèixer quines eren les seues competències més destacades i identificar aquelles habilitats que tenien menys desenvolupades. 

Cal destacar el grau de satisfacció tant dels participants com del professorat responsable del centre, per l’oportunitat que suposa un programa com este per a la millora de la ocupabilitat de l’alumnat que representa el talent futur de la nostra comarca. 

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederació Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.  

Promou:
Membres
del Pacte: