Finalitzem l’any impulsant la formació de capacitats emprenedores en els cicles formatius de la Safor

21 Dic 2023

Des del projecte Connecta Talent del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, com ja vam avançar en anteriors posts, s’ha creat un DAT (Dispositiu d’Accés al Talent) específic d’emprenedoria com a resposta els factors de l’entorn actual, competitiu i en constant canvi, on la tecnologia i la digitalització estan marcant els nous reptes del futur. 

En aquest sentit, l’adquisició de competències emprenedores es convertix en un pilar fonamental perquè els estudiants de cicles formatius disposen de recursos i eines que els facilite prendre decisions amb major èxit, avançar i progressar en el context actual. 

Durant els dies 18 i 19 de desembre s’ha impartit un nou DAT d’emprenedoria en un centre educatiu de la comarca, amb l’alumnat de 1r i 2n curs de la família professional d’Informàtica i Comunicació, participant un total de 37 estudiants. 

La finalitat d’este itinerari formatiu ha sigut oferir a l’alumnat una visió estratègica i global de tot el que suposa iniciar un procés d’emprenedoria i aconseguir un model de negoci viable i sostenible. Al llarg de 6 hores, hem tractat d’aconseguir dos objectius clau:

  • Treballar les competències i habilitats necessàries per a posar en marxa un projecte emprenedor, sense oblidar les competències transversals com són: desenvolupar el pensament analític, fomentar el treball en equip, millorar la comunicació, estimular la creativitat de l’alumnat, entre altres aspectes. 
  • Aprenentatge de les metodologies àgils Lean Startup i Design Thinking, incorporant dinàmiques de grup i tècniques de ludificació que han fomentat la creativitat i el pensament innovador.

El resultat ha sigut una acció formativa dinàmica, flexible i adaptada a les necessitats del centre, destacant la implicació i participació activa de l’alumnat en cadascuna de les sessions impartides. 

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat dels Municipis de la Safor, Confederació Empresarial Comunitat Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor- FAES, UGT-PV Intercomarcal la Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, Sindicat Unió Intercomarcal La Ribera – La Safor de CCOO PV en el marc de les ajudes impulsades per GVA LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: