Èxit d’acolliment en la I Jornada d’Experts impulsada pel Pacte Territorial La Safor Emprén

11 Dic 2023

El Pacte Territorial, La Safor Emprén, a través del projecte Connecta Talent ha organitzat una sèrie de Jornades d’Experts amb l’objectiu de tractar temes relacionats amb el talent, l’ocupabilitat i els models de treball que actualment predominen en les empreses i que posen en valor les competències transversals i humanes de les persones.

Així, el passat 5 de desembre, es va celebrar la primera d’estes jornades “El talent i molt més. Quin talent busquen les empreses” on es va reflexionar i va debatre sobre la humanització de les organitzacions en una societat totalment digitalitzada. Per a esta acció formativa, vam tindre el privilegi de comptar amb la participació de Patricia Calabuig, Psicòloga i Consultora Especialista en Desenvolupament Organitzatiu en l’empresa “Desenvolupament+Talent”; i de José Sánchez Labella, Economista, Coach Professional i Consultor Estratègic i de RRHH.

La jornada va ser tot un èxit, amb un total de 42 assistents que van rebre una formació molt pràctica, motivadora i pròxima, realitzant dinàmiques de grup que van generar un aprenentatge amb alt valor.

Es van abordar aspectes clau sobre els reptes imminents als quals s’enfronten les empreses, organitzacions i entitats en general, a l’hora de buscar i captar talent fent èmfasi en com les competències soft skills marquen la diferència a l’hora de trobar una ocupació. Al llarg de la xarrada, es van treballar habilitats com el lideratge, la proactivitat, l’assertivitat i l’adaptació al canvi, per ser les més demandades en el mercat laboral, i deixant constància que totes estes competències són canviables i aprendibles.

A més va quedar patent el que sens dubte és el camí per a tindre un acompliment excel·lent i aconseguir l’èxit professional: l’equilibri entre actitud i aptitud. De fet, el 70% d’eixe èxit ve donat per les competències emocionals.

Esta jornada ha permés aproximar als participants de la comarca de la Safor, quins estan sent els criteris més utilitzats per les empreses a l’hora de captar talent, i com estes persegueixen alinear els seus objectius estratègics amb el desenvolupament i compromís de les seues persones. Este és el nou escenari del mercat laboral. Les persones són i seran sempre el factor clau perquè una organització avance cap a la millora contínua, la creativitat i la innovació en els llocs de treball.

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: