EL Pacte Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la comarca de la Safor desenvoluparà un nou programa en el període 2023-2024  

16 May 2023

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text] El Pacte Territorial La Safor Empren ha rebut una subvenció de 465.500,00 euros (la de major quantia en tots els anys de la seua vigència), finançada per la Generalitat Valenciana a través de LABORA, per a desenvolupar un projecte anomenant “CONNECTA TALENT” que comença en maig de 2023 fins el 31 de desembre de 2024. 

 Aquest projecte es planteja com un programa d’inserció laboral i de foment de l’emprenedoria, que tindrà com a aspecte clau l’articulació i dinamització dels agents del territori per afavorir i impulsar processos de captació i retenció de talent dintre de les empreses de la comarca. 

Podem destacar al projectes dos actuacions essencials: 

1- La creació d’una xarxa d’empreses interessades en participar al projecte i susceptibles d’ésser empleadores de talent tecnològic. 

2- La posada en marxa d’un Dispositiu d’Accés al Talent, entès com un conjunt d’actuacions sistematitzades però a la vegada flexibles, centrades en la captació i formació del talent local i la inserció en empreses de la comarca.  

Exemple d’aquestes actuacions són la formació en competències que són clau hui dia per a aconseguir i/o millorar l’ocupabilitat en el mercat laboral, en l’ús de metodologies i eines innovadores utilitzades en els processos de selecció de personal actuals i que permeten posar en valor les competències i experiència de la persona candidata davant l’empresa; la gestió de pràctiques en empresa i la captació i gestió d’ofertes de treball; la difusió de les ocupacions digitals més demandades al mercat de treball actual i la formació relacionada amb aquestes competències, entre altres. 

 Recordem que aquest programa es desenvolupa a través d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a representant de tots els municipis de la Comarca, Ajuntament de Gandia, Federació Empresarial de la Safor –FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la GVA a través de LABORA. 

 Aquest Pacte pel Territori, ha estat renovat a l’actualitat pels membres que el subscriuen i serà enregistrat en el Registre de Pactes Territorials de la Comunitat Valenciana el proper mes de juny. 

 Cal posar en valor que l’actual projecte està alineat amb les estratègies de l’Acord Territorial de la Comarca de la Safor que pretén impulsar l’ocupació i el desenvolupament sostenible en la seua àrea d’actuació al voltant de locupació, empreniment i tecnologia, i cóm aquesta pot constituir una oportunitat per al desenvolupament econòmic i social de comarca i l’avanç cap a una societat del coneixement integradora i en igualtat d’oportunitats.  

 [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Promou:
Membres
del Pacte: