El Pacte Territorial de la comarca de la Safor, La Safor Emprén col·labora amb el programa JOOP 

12 Jun 2024

El personal tècnic del Pacte Territorial, La Safor Emprén, ha col·laborat realitzant uns tallers de formació de competències, empleabilitat i dinàmiques de grup amb els joves participants del programa JOOP.

El programa JOOP (Jove Oportunitat) és un projecte del Departament  d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, cofinançat per la Unió Europea, que forma part del programa pilot de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Dirigit a  joves d’entre 16 i 21 anys necessiten una intervenció que actúe sobre la motivació, reforce el seu autoconeixement i els ajude a construir un projecte integral de vida. 

Un dels compromisos més ferms del Pacte Territorial de la comarca de la Safor és contribuir a la transformació social i individual de persones vulnerables, dissenyant, per a això, formació a mesura dirigida a afavorir l’empleabilitat d’estes. 

Hem desenvolupat una sèrie d’activitats (dins del Dispositiu d’Accés al Talent (DAT) adaptant a les necessitats de totes les persones participants. La formació tècnica impartida ha estat orientada a conèixer el mercat laboral, el funcionament dels portals d’ocupació i els i processos de selecció. 

Som conscients del paper tan important que juga en estos casos la motivació i el reforç de l’autoestima, per això, hem treballat, amb tots i totes, les eines per a conèixer i avaluar les seues habilitats, actituds i aptituds, competències, en definitiva, que marcarán la diferencia en un mercat on el talent és clau d’èxit. 

Per últim, els joves del programa JOOP han tingut l’oportunitat de conèixer els diferents recursos, tant de formació com d’ocupació que se’ls han oferit des del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, La Safor Emprén, i comprenen entre d’altres:

  • Orientació laboral
  • Ofertes laborals
  • Assessorament a emprenedors 
  • Millora de les competències professionals i digitals. 

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: