El Pacte Territorial, a través del projecte Connecta Talent, realitza xarrades per a captar talent entre els estudiants dels centres formatius de la comarca de La Safor

2 May 2024

Des del projecte Connecta Talent del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, La Safor Emprén, s’estan realitzant xarrades formatives a l’alumnat dels diferents centres de la comarca. Estes xarrades tenen com objectiu familiaritzar als alumnes amb el teixit empresarial de la comarca i donar a conèixer el seu talent.

Les principals temàtiques que es treballen són els Perfils professionals més demandats de la comarca da la Safor, on s’explica els sectors amb més demanda i que més ocupacions generen a la Safor; El treball del futur, on es dóna una visió dels treballs que més sortida professional i més demanda tenen en l’actualitat i en un futur immediat, degut a les seues característiques i els Portals de Recerca de feina, on se’ls dóna a conèixer per on es mouen les ofertes de feina de la comarca, i on poder fer recerca d’aquestes ocupacions en els portals laborals. 

Un total de 4 centres formatius, i més de 100 estudiants són els que a data de hui ja han pogut rebre aquesta formació i posar en pràctica les diferents dinàmiques d’aprenentatge que en ells es treballa.

Estes xarrades tenen un format molt adaptat i pràctic, ja que l’equip tècnic del pacte territorial de la Safor Emprén, les prepara tenint en compte la demanda del centre i el nivell en el que es troba l’alumnat. La finalitat d’aquestes xarrades és per una part, donar a conèixer a l’alumnat els diferents perfils professionals i els sectors més rellevants de la comarca, treballar amb ells les competències laborals més demandades, i ajudar-los a encaminar el seu futur professional, per seguir brindant a les empreses de la zona el seu talent. 

Cal destacar el grau de satisfacció tant dels alumnes participants com del professorat responsable del centre, per l’oportunitat que suposa un programa com este per a la millora dels coneixements del territori i la ocupabilitat de l’alumnat que representa el talent futur de la nostra comarca. 

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: