El Hackathon tecnològic organitzat pel Pacte Territorial de la comarca, La Safor Emprén, connecta a centres formatius i empreses

11 Mar 2024

L’esdeveniment » I Hackhaton Tecnològic La Safor Emprén”, que va tenir lloc el 7 de març de 2024, va ser un rotund èxit, al connectar 29 estudiants de Noves Tecnologies de la comarca amb empreses locals, en un ambient d’innovació i creativitat. Les empreses col·laboradores foren: Nuevas Técnicas del Gas, S.L. (NTGAS), Omsuntech S.L., i Don Hierro. L’esdeveniment va deixar una empremta significativa a la comunitat educativa i empresarial de la comarca de la Safor.

L’alumnat dels cicles formatius superiors de la família professional d’Informàtica i comunicacions dels centres educatius IES Maria Enriquez i IES Jaume II El Just van treballar en reptes tecnològics proposats per les empreses col·laboradores. Els i les participants van desenvolupar la creativitat per trobar solucions innovadores als reptes plantejats, treballant a la vegada de manera teòrica i pràctica.

Els grups d’estudiants van presentar solucions que demostren la seua habilitat a l’hora d’identificar problemes, alinear-se amb les necessitats empresarials i oferir solucions tècniques sòlides. Les propostes presentades van incloure les visions dels diferents cicles formatius: desenvolupament d’aplicacions web, Ciberseguretat, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, administració de sistemes informàtics i Big Data i Inteligència Artificial.

El jurat, compost per 9 persones, entre personal tècnic i representants de les empreses col·laboradores, va fer ús d’una rúbrica detallada per avaluar projectes en funció de criteris com originalitat, execució tècnica, claredat en l’exposició i col·laboració eficient. La qualitat de les presentacions va deixar clar que els estudiants no només van abordar els reptes, sinó que van desenvolupar una tasca que va superar les expectatives.

L’esdeveniment al qual assistir José Manuel Prieto, Alcalde de Gandia, va culminar amb l’entrega de premis per part de Elena Moncho Regidora delegada d’Economia, Empresa i Ocupació, Comerç, Mercats i Consum, Oscar Morant, Director General d’inversions, coneixement i innovació i Ramon Soler, Vicepresident de FAES, on es va reconèixer l’esforç i la creativitat dels participants. El projecte premiat van ser el Grup 3, amb el repte de NTGAS, i es van fer dues mencions especials al Grups 4 amb el repte de Omsuntech i el 5 de Don Hierro.

La iniciativa no va acabar amb l’entrega de premis. Es va crear una plana web per compartir els projectes, fomentant la col·laboració contínua entre estudiants i empreses locals. Aquesta web, inserida en el projecte Connecta Talent, es configura com un compromís a llarg termini per a reforçar els llaços entre l’educació, el talent i la indústria tecnològica.

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Promou:
Membres
del Pacte: