Arranquem l’any fomentant el Talent Emprenedor en els cicles formatius de la comarca de la Safor

24 Ene 2024

Des del projecte Connecta Talent del Pacte Territorial de la comarca de la Safor, La Safor Emprén, continuem impulsant la formació en capacitats emprenedores com a resposta als factors de l’entorn actual, competitiu i en constant canvi, on la tecnologia i la digitalització estan marcant els nous reptes del futur tant en el mercat laboral com en l’àmbit empresarial. 

En este sentit, l’adquisició de competències emprenedores es convertix en un pilar fonamental perquè els estudiants de cicles formatius disposen de recursos i ferramentes que els facilite prendre decisions amb major èxit, avançar i progressar en este context. 

Per a això, durant el mes de gener, s’han impartit dos nous DAT (Dispositiu d’Accés al Talent) d’emprenedoria. El primer d’ells en l’IES Veles e Vents amb alumnat de grau mitjà de Vídeo DJ i So i de grau superior d’Educació Infantil. El segon DAT s’ha dut a terme en l’IES Joan Fuster de Bellreguard, amb alumnat de grau superior de Mecatrònica Industrial. Cinc sessions de formació amb un total de 57 alumnes participants. 

La finalitat d’este itinerari formatiu ha sigut oferir a l’alumnat una visió estratègica i global de tot el que suposa iniciar un procés d’emprenedoria i aconseguir un model de negoci viable i sostenible. El resultat ha sigut una acció formativa dinàmica, flexible i adaptada a les necessitats del centre, destacant la implicació i participació activa de l’alumnat en cadascuna de les sessions impartides. 

A més de la formació, els estudiants de l’IES Veles e Vents van tenir el privilegi de participar en una nova xerrada col·loqui, “Parlant d’Emprendre”, que va comptar amb l’assistència de Tomás Camino García España soci fundador de l’empresa GCEspaña, Serveis d’Assessorament Fiscal, Laboral i Comptable en Xarxa, qui va compartir la seua experiència i coneixements en el camp dels servicis de gestió empresarial. 

La formació i la xerrada col·loqui no sols va brindar als estudiants una perspectiva més profunda del món empresarial, sinó que també va generar motivació i inspiració entre els estudiants per a seguir avant amb els seus objectius professionals. 

Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, Confederación Empresarial Comunidad Valenciana – CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA

Promou:
Membres
del Pacte: