El passat dimarts 26 de juny i durant dues jornades es va desenvolupar en Urbalab Gandia el curs: ‘Com gestionar el Facebook de la nostra empresa? que s’emmarca dintre del programa Impulsa de l’Acord Territoral per l’Ocupació.

Al voltat de 15 emprenedors i empresaris conegueren els motius pels quals una empresa deu gestionar una fan page de Facebook i no tindre un perfil personal. Van aprendre tot el que es pot oferir tindre una comunitat i que deuen fer per generar continguts de qualitat.

Maria Moragues, Directora de Comunicació de Posiciona2.0 Gandia, fou la professora d’aquest taller i orientà durant dos dies als alumnes en la gestió de contingut i la publicitat de les seues empreses a Facebook.

Els alumnes pogueren aprendre a més a més a realitzar un pla de marquèting i continguts per a les xarxes socials, i gràcies a aquest mètode programar les publicacions que a partir d’aquest moment realitzaran a les seues fan pages. També, Moragues ensenyà als empresaris la importància d’invertir en publicitat a Facebook, una altra ferramenta que ajudarà a donar a conéixer la seua empresa i els seus servicis. Aquesta inversió es podrà traduir en ingressos molt elevats gràcies a la segmentació de població que permet aquesta xarxa social.

Els punts més importants tractats al llarg del curs van ser:

Fan page vs Perfil Personal
Consells per a empreses
Avantatges d’utilitzar Facebook
Consells
Com passar del me gusta a la venta?
Marketplace
Errors comuns
Campanyes exitoses
Facebook Ads
Anàlisi de resultats.

Curs molt interessant on les empreses participants van poder aplicar tots els coneixements teòrics i posar-los en pràctica. A causa de la gran demanda d’aquest curs d’ací a poc temps és tornar a oferir a les instal·lacions d’Urbalab Gandia. Atents a la nostra agenda que d’ací a poc temps publicarem cursos per al pròxim setembre: http://urbalabgandia.com/agenda-de-cursos/

 

Comparteix: