El passat 5 de juny vam gaudir d’una gran jornada sobre crowdfunding de recompenses amb Lateuaterra.org i Esquellana  on poguérem conèixer amb detall en què consisteix aquest mètode de finançament.

Per part de Lateuaterra.org (plataforma de crowdfunding especialitzada en projectes que aporten algun tipus de benefici mediambiental) vingueren Ana Zalamea i Blanca Aparisi, i per part de l’empresa Esquellana (empresa que ha recuperat la llana de les ovelles guirres, raça autòctona valenciana) va vindre Anna Gomar.

La jornada va començar a les 9:30 hores a Urbalab Gandia amb una exposició per part d’Ana Zalamea i Blanca Aparisi dels avantatges d’aquest mitjà de finançament. Primerament ens comentaren que el crowdfunding serveix per poder comprovar quin interés té el nostre producte, és a dir, podem saber fàcilment quin és el nostre mercat potencial. A més a més reduïm el risc d’inversió, i per descomptat ens dóna molta difusió i visibilitat que el nostre projecte estiga dins d’una plataforma d’aquestes característiques.

 

Sabent-ne més. Dades generals del crowdfunding

Ens informaren també de com ha evolucionat el crowdfunding els últims anys a Espanya, explicant-nos que el crowdfunding de recompenses suposa l’11% del total dins d’aquest tipus de finançament, ocupant el quart lloc.

El primer lloc correspon al crowdfunding de préstecs (54%), el segon el crowdfunding immobiliari (17%), el tercer el d’inversió (14%) i en cinqué i últim lloc el crowdfunding de donacions (4%). Les diferències entre els diferents models són considerables, en el de donacions per exemple els que inverteixen ho fan de manera totalment altruista sense esperar res a canvi, seria el cas de projectes promoguts per ong‘s, etc.

Lateuaterra.org està centrat en el crowdfunding de recompenses i com a especialistes d’aquest àmbit tenen clar que, per a què un projecte tinga èxit ha d’existir una planificació prèvia al llançament de la campanya d’uns sis mesos de durada aproximadament. A més a més, al llarg de la primera setmana hem de ser capaços d’aconseguir el 30% de l’import mínim que estem demanant per poder assolir el finançament desitjat.

És molt important també, saber que són una plataforma de tot o res, és a dir, la plataforma tornarà totes les aportacions fetes al projecte si no s’arriba a aconseguir l’objectiu mínim plantejat inicialment pels promotors.

Com a curiositat Lateuaterra té establert que la campanya s’allargarà durant 39 dies. Aquesta temporalització ve motivada pel fet que si una campanya s’allarga molt en el temps és més fàcil que el públic perda l’interés i és menys probable que s’assoleixi l’objectiu desitjat.

 

Pla d’acció en tota campanya de crowdfunding

Finalment ens van parlar de quin és el seu pla d’acció per poder finalitzar amb èxit les campanyes que gestionen a la seua plataforma:

  1. Els primers deu dies de la campanya són claus, i per tant, hem de ser molt actius a nivell de xarxes socials, premsa, llistes de difusió, mailing
  2. Dissenyar també accions offline per a poder augmentar la recaptació. Buscar sinergies amb empreses i organismes públics.
  3. Intentar aparèixer en mitjans de comunicació: ràdio,...
  4. Tindre molt definit com actuar en cadascuna de les diferents xarxes socials.
  5. No deixar mai de banda als nostres mecenes. Agrair les seves aportacions.
  6. Aprofitar la capacitat d’impacte que té el vídeo. Fer vídeos d’uns 30 segons per poder compartir per xarxes i donar a conèixer el projecte d’una manera visual i directa. Està demostrat que el vídeo duplica les aportacions a les campanyes.

Per descomptat que prèviament a tot aquest pla d’acció hem de saber definir molt bé la quantitat econòmica que ens fa falta i també definir molt bé les recompenses que oferirem a les persones que ens faran les aportacions econòmiques.

Finalment, la jornada va acabar amb l’exposició del cas d’Esquellana per part d’Anna Gomar, on ens va poder contar com gestionaren aquests 39 dies intensos que durà la seva campanya de crowdfunding. Ells tenien un objectiu mínim de deu mil euros i un objectiu òptim de dotze mil euros. I en van poder aconseguir dotze mil sis-cents euros, superant per tant el seu objectiu òptim establert inicialment.

Esperem poder en un futur repetir aquesta jornada i ajudar a potenciar el coneixement que hi ha d’aquest mitjà de finançament tan particular entre els emprenedors i empresaris de La Safor.

Comparteix: