PREGUNTES FREQÜENTS

Acord Territorial

Què és l’Acord Territorial?
L’Ajuntament de Gandia en col·laboració amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor va posar en marxa l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local Sostenible de la comarca de la Safor, impulsat conjuntament amb la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), i les organitzacions sindicals amb més representativitat en el territori, UGT-PV Intercomarcal la Ribera-Safor-Vall d’Albaida Costera-Canal de Navarrés i la Unió Intercomarcal La Ribera – La Safor de CCOO PV. Una actuació finançada pel Servef.
L’adhesió a dit acord va ser aprovada 25 d’octubre de 2016 per la Junta de Govern de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i es va formalitzar mitjançant la signatura d’un conveni entre totes aquestes parts implicades.
Aquest acord considera un treball conjunt de tota la comarca que implica els 31 municipis de la Safor, el sector empresarial i els sindicats més representatius, a fi de portar a terme accions de foment i creació de l’ocupació amb un model productiu equilibrat i sostenible, actuacions que impulsen el creixement econòmic, l’empreniment i la tecnologia per a que comporten un augment de la població activa, més especialitzada i implicada en un aprenentatge continuat cap a una societat integradora i en igualtat d’oportunitats.
Objectius de l’Acord Territorial
Un dels objectius d’aquest Acord Territorial és servir de canal de difusió i de suport en la gestió i l’execució de distintes accions a escala territorial.
Les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) han transformat la producció, l’ocupació i el treball, impulsant nous llocs de treball caracteritzats tots pel coneixement, és a dir, la reducció de tasques manuals i l’esforç físic a favor del coneixement, el treball en equip i les habilitats de comunicació.
Tot açò comporta el risc de pèrdua de llocs de treball en determinats grups de població. Per aquest motiu, un dels objectius d’aquest acord és establir les mesures oportunes que propicien la normalització de la vida digital i incrementen les habilitats personals de molts treballadors i treballadores en aquesta societat del coneixement.
Projectes 2018 de L’Acord Territorial
L’edició 2017 de l’Acord territorial de La Safor que s’està desenvolupant contempla dos projectes diferenciats. Per una part, Impulsa que és un programa d’impuls i consolidació d’empreses a la comarca de la Safor. I un segon projecte, Llançadora de competències 3.0.
Projectes 2019 de L’Acord Territorial
L’edició 2018 de l’Acord territorial de La Safor que s’està desenvolupant contempla dos projectes diferenciats. Per una part, Impulsa 2019 que és un programa d’impuls i consolidació d’empreses a la comarca de la Safor. I un segon projecte, Gamificació, transformació digital i networking per a la dinatmizació del mercat de treball.

Impulsa

Què ofereix el programa?
És un programa gratuït de llançament i consolidació d’empreses, per a promoure el desenvolupament de projectes empresarials innovadors. Dintre del programa es tractaran diversos àmbits de treball relacionats amb les noves tecnologies, des del posicionament web, publicitat en línia, xarxes socials, habilitats directives, marca, entre altres aspectes d’interès per als emprenedors i emprenedores.
Com funciona?
El programa es concreta en una gran varietat de cursos, xerrades, tallers, meetups i networking on les empreses, emprenedors i persones amb una idea de negoci consolidada podran apuntar-se a qualsevol de les activitats oferides que siguen del seu interès.
Avantatges de formar part del programa
El principal avantatge que trobaran els participants al programa és una major visibilitat de les seues empreses en Internet i a escala territorial de La Safor; també, millor desenvolupament i gestió de la marca professional, disseny i implementació del pla de màrqueting, gestió de les xarxes socials, a més de formació en la normativa vigent de protecció de dades, campanyes de publicitat en Internet, posicionament web, i en els casos que ho necessiten, recerca de fonts de finançament. A nivell personal, el programa contempla treballar la productivitat personal i les habilitats directives.
Com aconseguirem els objectius?
Els participants comptaran amb tutories individuals personalitzades, formació específica, treball col·laboratiu i diversos networkings que els donaran l’oportunitat de crear noves xarxes de contactes.
A qui va dirigit?
· Empreses i comerços  de la Comarca de la Safor, que estiguen decidides en fer un pas endavant per a la seua adaptació i transformació digital.
· Persones i equips emprenedors amb un projecte d’empresa definit i/0 amb una idea de negoci.
Com inscriure’s al programa?
Les activitats tenen una línia d’actuació de forma contínua, però són de caràcter independent i qualsevol persona o empresa interessada podrà accedir en qualsevol moment al punt necessari de el seu interès o necessitat. Al web Urbalab podran inscriure’s a les activitats:http://urbalabgandia.com/agenda-de-cursos/
També visitant les instal.lacions d’Urbalab Gandia al carrer Fundació Vicent Ferrer, núm.6 en Gandia podràs formalitzar la teua inscripció en el programa.
Com seleccionem als participants?
Una vegada inscrits les persones interessades enviarem un mail a totes les persones que compliquen els requisits per realitzar l’acció formativa.
Durada del programa
Una única edició que tindrà el seu inici al mes de maig i finalitzarà al novembre de 2019.

Gamificació, Transformació Digital i Networking per a la dinatmizació del mercat de treball.

Què ofereix el programa?
El programa busca oferir una nova oportunitat a un gran nombre de persones que estan aturades en aquest moment i necessiten evolucionar tant en les seues competències personals com en l’orientació laboral, mitjançant actuacions presencials i en línia.
Com funciona?
Combina formació amb gamificació, reptes sobre ocupació, marca personal i tecnologia, fòrum d’empreses i altres accions de treball individual i grupal. Totes aquestes actuacions tenen com a objectiu complir amb un full de ruta personal que amplie les oportunitats en el mercat laboral de cada persona participant.
Avantatges de formar part del programa
· Aconseguir millorar les competències i productivitat personals, a través d’un autoconeixement i desenvolupament de la marca personal.
· Conèixer les noves tendències de demanda del mercat, coneguen noves eines i tècniques de recerca de feina.
· Conèixer els sectors d’activitats, ocupacions i llocs de feina als quals pots dirigir-te per aconseguir una nova oportunitat de treball.
Com aconseguirem els objectius?
Farem diferents activitats tant a nivell individual com de treball en equip. Treballarem la comunicació, l’orientació a resultats, tallers de creativitat, capacitat d’aprenentatge, la flexibilitat, competències personals…
A qui va dirigit?
Persones que es troben actualment en procés de recerca activa d’ocupació i que necessiten ajuda per a reconduir la seua carrera professional. La participació en el programa és de caràcter gratuït.
Com inscriure’s al programa?
No és necessari inscriure’s al programa, podràs participar en les activitats que més  t’interessen. Per a informar-te sobre l’agenda d’activitats i cursos del programa de Gamificació, pots consultar-la bé a través de la pàgina webhttp://urbalabgandia.com/agenda-de-cursos/ o també visitant les instal·lacions d’Urbalab Gandia al carrer Fundació Vicent Ferrer, número 6 en Gandia.
Com seleccionem als participants?
Tota aquella persona interessada a formar part del programa que es trobe en recerca activa d’ocupació serà benvinguda als tallers, xarrades i cursos del programa Gamificació, Transformació Digital i Networking per a la dinatmizació del mercat de treball.
Durada del programa
Les accions del programa començaran al mes d’e març de 2019 i finalitzaran al setembre 2019. Aquestes accions tindran lloc a les instal·lacions d’Urbalab Gandia.

Espai digital

Què és l’Espai Digital d’Aprenentatge?
Es tracta d’una plataforma de formació en línea en la qual podràs trobar diferents recursos i formació sobre competències i habilitats, transformació digital i orientació laboral per al segle XXI.
A qui va dirigit?
A qualsevol persona que estiga en procés de recerca activa de treball.
Com funciona?
Qualsevol persona podrà automatricular-se a la plataforma fent usar els usuaris de Google, Microsoft, Facebook o creant un usuari per a la plataforma.
Què hi ha a la plataforma?
A l’Espai digital d’aprenentatge podràs trobar recursos sobre competències digitals, orientació laboral i marca personal. Es tracta de recursos estructurats i preguntes d’autoavaluació per comprovar que s’ha entès els recursos que s’han vist.