T’ajudem a emprendre a La Safor

Aquest portal sorgeix amb l’objectiu de promoure i dinamitzar l’ecosistema emprenedor de la nostra comarca
i facilitar a la persona emprenedora l’accés a la informació
i recursos
que hi ha a la seua disposició.

Creiem que les persones emprenedores han d’estar preparades
per als desafiaments de la innovació i d’un entorn canviant. Emprendre requereix grans dosis de reflexió, treball, preparació i cooperació.

 

Assessorament a la persona emprenedora

En els serveis a l’empreniment existents a La Safor t’oferim informació, assessorament individualitzat i orientació en els següents àmbits:

El procés d’emprendre requereix unes reflexions prèvies, sobre la idea, les nostres capacitats, aptituds i habilitats. No totes les persones estan preparades per a emprendre, ni totes les idees són susceptibles de transformar-se en negoci. És per això que podem ajudar-te a realitzar un diagnòstic dels teus punts forts i febles com a persona emprenedora i del grau de maduresa i viabilitat de la teua idea.

Tutelem a la persona emprenedora per a què, una vegada estudiada la idea i el model de negoci, siga capaç d’elaborar un pla d’empresa.

L’ajudem a identificar, descriure i analitzar la oportunitat de negoci, així com la viabilitat econòmica, tècnica i financera del projecte.

 

  • T’expliquem les característiques de cada forma jurídica que pot adoptar l’empresa, segons el nombre de socis, tipus de responsabilitat patrimonial, activitat econòmica o professional, etc.
  • Et mostrem les avantatges i desavantatges de cada forma, per ajudar-te a decidir la més convenient.
  • T’assessorem sobre els tràmits generals i específics que són necessaris per a la creació de la teua empresa, facilitant-te al màxim l’esmentada tasca (formularis, lloc de presentació, etc). T’orientem sobre les obligacions fiscals que comporta la creació de la teua empresa, tant si és persona física com jurídica.

El finançament del projecte, és una de les principals dificultats a les que ha de fer front la persona emprenedora.

És per això que necessita orientació sobre els diferents tipus de finançament que pot triar, les seues característiques i requisits. Tant finançament bancari privat com finançament públic (Línies ICO, ENISA, IVACE, etc.). Sense oblidar el finançament mitjançant capital risc, Business Angels o crowdfunding.

Per altra banda, te informem de les diferents subvencions que puguen existir per al teu projecte i t’ajudem a tramitar-les.

Tota persona emprenedora ha de formar-se, tant per a l’adquisició de competències, aptituds i habilitats, como en aspectes de la gestió de l’empresa, planificació estratègica, NITC i innovació. La formació de les persones, a més a més de ser un factor determinant del seu desenvolupament personal i professional, és un factor de competitivitat.

L’esmentada formació ha d’estar present en totes les fases del procés d’emprendre, des de la generació de la idea, disseny del model de negoci, elaboració del pla d’empresa, fins la creació de la mateixa i per suposat en la fase de consolidació.

De vegades, l’activitat a la que va a dedicar-se la persona emprenedora no requereix d’un local de negoci, sinó simplement una oficina on desenvolupar la seua feina. Si és el teu cas, la comarca compta amb diferents espais d’aquest tipus on pots ubicar-te.

Alguns d’ells t’ofereixen, a més a més, sales de reunions i formació. I el més important de tots ells és que et permeten relacionar-te amb altres persones emprenedores com tu, amb inquietuds similars i dispostes a cooperar i intercanviar idees i experiències, el que afavorirà el desenvolupament dels vostres projectes i la seua consolidació.

 

Catàleg de serveis

 

SERVEIS

Ajuntament de Gandia

Centre d’Emprendedors

Viver d’empreses

CES Jove

Ajuntament  Tavernes Ajuntament d’Oliva Mancomunitat
Desenvolupamanet de la idea de negoci Sí Sí Sí Sí Sí Sí Sí
Assessorament en
el Pla de Negoci
Sí Sí Sí Sí Sí Sí Sí
Informació sobre
formes jurídiques,
trámits i
obligacions fiscals
Sí _ Sí Sí Sí Sí Sí
Ajuda en la
recerca de
finançament,
ajudes i subvencions
Sí Sí Sí Sí Sí _ Sí
Formació per a
emprendre
Sí Sí Sí Sí _ _ _
Espai on ubicar-se Sí Sí Sí _ Sí _ _